środa, 17 lipca 2013

Chlebek bananowy

 
 
 
Składniki:
  • 3 obrane banany (jak dla mnie chiquita są najlepsze!)
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 1/4 masła
  • czekolada mleczna  lub M&Msy
Wykonanie:
 
Rozgrzej piekarnik do 180ºC.
Rozgnieć banany w dużej misce. Do osobnej miski przesiej mąkę wymieszaną z sodą. 
Do rozgniecionych bananów dodaj przesianą mąkę z sodą, sól, cukier i jajko. Zmiksuj mikserem do otrzymania jednolitej masy.
Rozpuść masło w mikrofalówce, wlewaj po troszku do masy i miksuj.
 
Wysmaruj blachę masłem i obsyp mąką.
 
Do masy dodać pokruszone kawałki czekolady/M&Msów. Całość delikatnie wymieszać.
Przelać masę do formy.
Piec 60min / do suchego patyczka.
 
Smacznego :)
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz