Składniki:
- 3 obrane banany (jak dla mnie chiquita są najlepsze!)
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 0,5 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1 jajko
- 1/4 masła
- czekolada mleczna lub M&Msy
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 180ºC.
Rozgnieć banany w dużej misce. Do osobnej miski przesiej mąkę wymieszaną z sodą.
Do rozgniecionych bananów dodaj przesianą mąkę z sodą, sól, cukier i jajko. Zmiksuj mikserem do otrzymania jednolitej masy.
Rozpuść masło w mikrofalówce, wlewaj po troszku do masy i miksuj.
Wysmaruj blachę masłem i obsyp mąką.
Do masy dodać pokruszone kawałki czekolady/M&Msów. Całość delikatnie wymieszać.
Przelać masę do formy.
Piec 60min / do suchego patyczka.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz